söndag 10 april 2011

Idag kan ni läsa följande text på enbokcirkelföralla.se:
Äntligen börjar det kännas som vår på riktigt i Skövde och det är en glad skara som möts idag för att diskutera litteratur.
Vi började med att prata om Arto Paasilinnas Harens år. Efter lite diskussion kom samtliga fram till att boken faktiskt är väldigt rolig men även lite absurd. Det finska landskapet skildras på ett fint sätt och fördomsfullt nog tyckte samtliga att karaktärerna känns väldigt finska, trots att ingen varit i Finland. Läs gärna min recension här.
Bok nummer två, bonusboken från Sekwa förlag, var Smitning av Dominique Dyens. Den skiljer sig så mycket det bara går från Harens år och det är lite svårt att berätta vad den handlar om utan att avslöja för mycket, men vi var överens om att det var ett starkt och tragiskt kvinnoporträtt och en roman skriven på ett sätt som gör att man inte riktigt vet ut eller in, på ett bra sätt! Samtliga är intresserade av att läsa mer av Dyens. Även här var vi lite fördomsfulla och tyckte att det hela kändes väldigt typiskt franskt. En recension av boken kommer på min blogg under morgondagen.  
Nästa gång vi ses är 8 maj som vanligt kl 14 på Kulturcaféet på Kulturhuset i Skövde. Den bok som då kommer att diskuteras är ungdomsboken Var är Alaksa? av John Green.
Kontakta gärna oss på bokcirkel.skovde@gmail.com om ni vill vara med eller om ni är nyfikna på Skövde bokcirkel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar