söndag 13 mars 2011

Nu kan man läsa följande text på enbokcirkelföralla.se:
Idag var det så äntligen dags för en ny träff med Skövde Bokcirkel. Den här gången hade vi bytt lokal, vi satt på kulturcafeet som ligger i anslutning till Skövde stadsbibliotek. Den bok vi idag diskuterade var Kärlek i kolerans tid av nobelpristagaren Gabriel Garcia Marquez.
Vi var alla överens om att boken var oerhört detaljerad och öven lite trög att ta sig igenom. Allihop tyckte att boken var bra, men att det var för få kapitelindelningar och att det var svårt att komma in i boken igen när man väl lagt ifrån sig den.
Boken är som sagt väldigt detaljerad så diskussioner kring miljöbeskrivningar samt ingående beskrivningar av diverse kroppsåkommor var oundvikliga. Det finns även en hel del intressant symbolik i boken i form av fåglar och blommor.
Läs gärna min recension av boken här.
Nästa träff med Skövde Bokcirkel är den 10 april kl 14:00 på Kulturcafeet. Vi kommer då att läsa Harens år av Arto Paasilinna. Motiveringen från Sara som valde boken var att Paasilinna är en populär finsk författare och hon är ju gift med en finne.
Vi kommer dessutom läsa en bonusbok, Smitning av Dominique Dyens. Ett stort tack tillSekwa förlag som sponsrat oss med ett var sitt exemplar.
Som om inte detta vore nog så kommer Skövde bokcirkel ha ett öppet bokprat i samarbete med biblioteket framöver. Mer information om det kommer senare i veckan.
Som vanligt är ni hjärtligt välkomna att kontakta oss på bokcirkel.skovde@gmail.com om ni vill delta i vår cirkel eller har några andra frågor eller funderingar.
//Metta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar