lördag 6 augusti 2011

Skövde Bokcirkel - Fria män

Sommaren börjar tyvärr lida mot sitt slut men än är det varmt och det går fortfarande att fika utomhus så Skövde bokcirkel träffades på nytt på det fantastiska fiket i anslutning till inredningsbutiken Förr i Skövde. Den här gången tog vi oss an den alldeles nyutkomna nyöversättningen av Fria män av den isländske nobelpristagaren Halldór Laxness. Alla hade inte hunnit läsa boken på grund av sena leveranser från bokhandlar, men det gick bra ändå. Vi som läst boken berättade och innehållet och diskuterade boken och de som inte läst hängde med och blev desto mer sugna på att faktiskt läsa den ändå. Samtliga tyckte om boken men tyckte även att den var tung då den tar väldigt lång tid att läsa, men det är den värd! Läs gärna min recension av boken här.
Nästa gång ses vi den 3:e september kl 13:00, återigen på caféet Förr, och vi hoppas på ytterligare en solig bokträff före höstens mörker. Den gången kommer vi ha läst Nederland av Joseph O´Neill. Den handlar om hur terrorattackerna 11/9 2001 drabbar en familj, samtidigt som den skildrar ett samhälle i kris.
Om ni vill vara med på cirkeln, eller om ni är nyfikna på Skövde bokcirkel kan ni kontakta oss på bokcirkel.skovde@gmail.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar