lördag 10 september 2011

Skövde Bokcirkel - Nederland

Hösten är här på riktigt nu, visst är det fantastiskt? Luften känns ljummen och frisk. Skövde bokcirkel träffades som vanligt på caféet Förr där vi nog för sista gången kunde sitta på uteserveringen och fika. Vi diskuterade boken Nederland av Joseph O´Neill som inte helt opassande är en slags 11 september-skildring. Terrorattentaten finns i bakgrunden som en slags grund för att huvudpersonernas relation går i kras och att samhället ser ut som det gör. Vi tyckte allihop att boken kunde kännas lite seg men att den ändå kändes bra efteråt. Personligen tycker jag att det bästa är just att 11 september aldrig riktigt nämns uttalat men man vet att det finns där, det är oerhört skickligt av författaren att kunna skriva så. Läs gärna Sara-Sofias recension av boken här.
Nästa gång Skövde bokcirkel träffas blir den 8/10 kl 13:00 på caféet Förr i Skövde. Vi kommer då att prata om Bokmässeaktuella Silke Scheuermanns Timmen mellan hund och varg. Är ni intresserade av att vara med kontakta gärna oss på bokcirkel.skovde@gmail.com.
Dock kan ni träffa oss redan på måndag 12/9, då det är öppen bokcirkel på stadsbiblioteket i Skövde kl 19:15. Vi ska prata om Jeanette Wintersons Det finns annan frukt än apelsiner då vi fokuserar på förtryck av homosexuella samt på homosexualitet och religion. Detta i samband med Elisabeth Ohlson Wallins utställning på kulturhuset. Det är helt gratis att komma på cirkeln och man måste inta ha läst boken, välkomna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar