lördag 17 december 2011

Catcher in the rye

Då möts vi igen, efter många om och men, i ett regnigt och mörkt Skövde. Man kan inte tro att det är julafton om en vecka om man ser på vädret, dock talar folkmassorna på stan om att julhandeln är i full gång. Jag såg bland annat sju män stå i en parfymbutik och försöka lukta sig till rätt parfym att ge bort.

Tills idag hade vi läst J.D. Salingers klassiker Catcher in the rye vilket ledde till en del intressanta diskussioner. För det första tyckte Marianne, som läst boken på svenska, inte att den innehöll så mycket svordomar som hon förväntade sig, dock tyckte vi andra som läst på engelska att det fanns massor av svordomar. Hur mycket får man egentligen filtrera bort i översättningen? Vi diskuterade även vidare vad som kan ha gjort boken till så bannlyst i till exempel amerikanska skolor, men vi hittade inte riktigt något bra svar på den frågan. Handlingen då? Ja vi var väl överens om att det inte hände särskilt mycket men att det ändå är en viss spänning i att man vill att det ska gå bra för huvudpersonen Holden. Läs gärna mer i min recension här.

Eftersom caféet Förr blivit otroligt populärt och således även ganska stökigt har vi bestämt oss för att flytta tillbaka vår cirkel till bibliotekets café. Nästa gång vi ses kommer att vara den 14 januari kl 13:00 då vi diskuterar När natten faller av Michael CunninghamÄr ni nyfikna på Skövde bokcirkel kan ni kommentera här, skicka ett mail till bokcirkel.skovde@gmail.com eller så kan ni besöka vår Facebookgrupp

Vi kan även meddela att vi har två inplanerade öppna bokcirklar på biblioteket. Den 13/2 läser vi augustvinnaren Korparna och den 12/3 har vi Strindbergkväll, där vi föreslår att vi läser Röda rummet, men det är även roligt om vi läst olika verk av honom som vi kan diskutera och jämföra.

God jul och gott nytt år på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar